Kuhmoisten ase- ja varusmuseo

Toritie 60
17800 Kuhmoinen
Finland, Europe
info@asemuseo.com
 


gsm +358 (0)50 322 00 42

Suomi  English  Deutsch

museo
aukioloajat
pääsyliput
sotilasaseet
metsästysaseet
teräaseet
asepuvut
kirjasto
varusteet
linkit
etusivulle

sisäkuva

Vuonna 2000 perustettu Kuhmoisten ase- ja varusmuseo on Suomen ainut tässä laajuudessa yksityisin varoin ylläpidetty asemuseo. Kokoelman kerännyt museon omistaja Ari Lehtonen on kerännyt aseita 80-luvulta ja teräaseita jo sitäkin aiemmin.

Kokoelmaan kuuluu yli 3000 esinettä ja n. 2000 kirjaa. Kokoelma koostuu metsästys- ja sotilasaseista, asepuvuista, teräaseista, sotavarusteista, sotakirjallisuudesta sekä sota-ajan lehdistä.

Museossa esitellään myös monin esinein ja puvuin ehkä hieman vieraaksikin jääneitä aiheita, kuten Lotta Svärd ja suojeluskunta järjestöt.

Kuhmoisten ase- ja varusmuseon tarkoituksena on yksityisin varoin ja voimin tallentaa ja säilyttää aseita, varusteita, kirjallisuutta ja muuta alaan liittyvää materiaalia.

Museossa on mahdollisuus tutustua esineistöön, joka tuo varttuneemmalle väelle muistoja mieleen ja toisaalta kertoo nuoremmille, miten ja millä varusteilla isät ja isoisät ovat maatamme puolustaneet tai hankkineet särvintä metsästä pyydysteän.

Museon näyttely ei ole pysyvä, vaan sitä vaihdetaan, uudistetaan ja laajennetaan aika ajoin. Jos sinulla on materiaalia, josta olet valmis luopumaan, niin ota yhteys.

ulkokuva

© Tieto-Ruusu